Održana sjednica Stožera civilne zaštite

S obzirom da u ponedjeljak, 28. rujna istječe 14 dana od kada su na snazi posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije, danas je održana Sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

S obzirom na epidemiološku situaciju s trenutno 200-tinjak aktivnih slučajeva, ali i činjenice da je virus ušao u nekoliko škola i vrtića na području Županije, odlučeno je kako će se od Nacionalnog stožera zatražiti da se posebne epidemiološke mjere, uz manje izmijene,  produže do kraja listopada.

Konačnu odluku o produženju i prijedlogu mjera donijet će Nacionalni stožer.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije se nalazi ovdje, a odluka o trenutno važećim odlukama se nalazi ovdje.

Dnevno izvješće o broju oboljelih je dostupno ovdje.

*Napominjemo kako grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije! Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedjelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

Na sjednici ja najavljeno i kako će se do kraja mjeseca održati sastanak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo.