Utorak – izvješće o broju oboljelih do 10 h

9 novih slučaja COVID-19, izliječeno 9 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 22.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 683 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 483 osobe, a 14 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 186 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba (2 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 1 Općina Marija Gorica, 1 Općina Dubravica, 1 Općina Pisarovina), izliječeno je 9 osoba, a jedna je osoba preminula (Vrbovec, 17.9.2020.)

Od 9 novooboljelih osoba 3 su kontakt prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 175 osoba.

U samoizolaciji je jedan razred osnovne škole u Vrbovcu zbog pozitivnog učenika te četiri razreda osnovne škole u Ivanić-Gradu zbog pozitivnog nastavnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.