Srijeda – izvješće o broju oboljelih do 10 h

6 novih slučajeva COVID-19, izliječeno 15 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 16.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 623 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 435 osoba, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 175 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 6 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Orle, 1 Općina Rugvica), a izliječeno je 15 osoba.

Od 6 novooboljelih osoba 2 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 1 sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 58 osoba.

U samoizolaciji je jedan razred OŠ Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u vrtiću Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.