Traže se 162 pomoćnika u nastavi

Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza 2020. godine.

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza 2020. godine.

Projekt „Prsten potpore“ financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu u razdoblju od 2017. do 2021. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8.845.548,80 kuna iz proračuna osigurala Zagrebačka županija.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno).

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2020./2021. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv pogledajte ovdje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se šestu godinu za redom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima. 

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.