Adresar i važne informacije za stanovnike, liječnike privatnike, poduzetnike, obrtnike s područja Zagrebačke županije

U nastavku se nalazi adresar i korisne informacija za stanovnike, liječnike privatnike u mreži javne zdravstvene zaštite, poduzetnike, obrtnike s područja Zagrebačke županije. Napominjemo da GRAD ZAGREB NIJE DIO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedjelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.
 

 1. U slučaju simptoma ili sumnje na zarazu koronavirusom
   - TELEFONSKI NAZOVITE prvo svog liječnika opće prakse ili dežurne liječnike i obavijestite ih o svojim simptomima:
   - Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurao je izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19 u prostorijama Doma zdravlja, u razdoblju od 0-24 sata i to na lokacijama:


   
 2. POZIVI PREMA HITNOJ - Obavještavaju se stanovnici Zagrebačke županije da zbog velike preopterećenosti broja 112:
  A) Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 6223 045 ili 194
  B) Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045.
  Napominjemo da GRAD ZAGREB NIJE DIO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
   
 3. IZDAVANJE PROPUSNICA – Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije NE IZDAJE PROPUSNICE, izdaju ih poslodavci ili lokalni stožeri (gradski/općinski). Kome se obratiti pogledajte ovdje.
   
 4. PROPUSNICE POLJOPRIVREDNICIMA – informacije kako do propusnica za poljoprivredne proizvođače s područja Zagrebačke županije nalaze se ovdje.  
   
 5. IZVANREDNE LINIJE JAVNOG PRIJEVOZA – informacije o uvođenju izvanrednog međugradskog prijevoza za ZDRAVSTVENO OSOBLJE I POLICIJSKE SLUŽBENIKE za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 dostupne su ovdje.
   
 6. Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije otvorilo je telefon za pružanje psihosocijalne podrške osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili karanteni na području Zagrebačke županije. Nazovite  0994702460
   
 7. OBAVIJEST ZA STARIJE I POTREBITE - Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije obavještava sve osobe starije životne dobi i one koje trebaju pomoć s područja Zagrebačke županije da im se jave vezano za dostavu prehrambenih namirnica i lijekova.


   
 8. Obavještavamo  doktore u privatnoj praksi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Mreži javne zdravstvene službe na području Zagrebačke županije, ukoliko ne raspolažu dovoljnim količinama zaštitnih sredstava ili ih ne mogu sami nabavit na tržištu da se za pomoć mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije, koji će objedinjene zahtjeve proslijediti Stožeru civilne zaštite RH. Molimo da obrazac koji je dostupan ovdje popunite i dostavite na e-mail adresu: zastitna.oprema@zagrebacka-zupanija.hr
   
 9. OBAVIJEST ZA PODUZETNIKE – Molimo sve poduzetnike, obrtnike i ostale zainteresirane osobe koje imaju dodatnih pitanja oko provedbe Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koju je donio Stožer civilne zaštite RH da svoj upit pošalju na pitanjacz@zagrebacka-zupanija.hr 
  Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije NE TUMAČI spomenutu Odluku, ali ćemo u najkraćem roku pokušati doći do svih relevantnih podataka i odgovoriti na sve upite.
   
 10. Obavještavamo veće prijevozničke tvrtke koje imaju mogućnosti i uvjete osigurati karantenu za vozače u svojim prostorima  da obavijest o tome trebaju poslati na e-mail: prijevozcz@mup.hr te na znanje na e-mail: tonka.hercek@zagrebacka-zupanija.hr
   
 11. Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije provodi operativne aktivnosti na području Zagrebačke županije prema uputama Stožera civilne zaštite RH. Za sve informacije operativne prirode molim da se e-mail šalje na b.hercek@zagrebacka-zupanija.hr.
   
 12. OBAVIJEST STRANKAMA - Radi prevencije širenja korona virusa molimo sve građane da do daljnjeg svu potrebnu komunikaciju sa Zagrebačkom županijom na lokacijama u Zagrebu i ispostavama obavljaju putem emaila, telefonski ili poštom - kontakti su dostupni ovdje.
   
 13. OBAVIJEST MATIČNI UREDI - Matični uredi Dubrava, Pisarovina, Jakovlje, Prigorje Brdovečko i Sveta Nedjelja te Matična područja Bistra, Klinča Sela i Stupnik su zatvoreni. Molimo građane da se jave u najbliži matični ured na svom području.