U tijeku su prijave za 10. Izložbu bučinog ulja SZ Hrvatske

U tijeku su prijave za 10. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe-Jadran koju zajednički organiziraju Varaždinska, Zagrebačka, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te Grad Zagreb.  Izložba bi se trebala održati 23. svibnja 2020. godine u Varaždinu, a svi zainteresirani izlagači iz Zagrebačke županije mogu se prijaviti za sudjelovanje do srijede 30. ožujka 2020. godine.

Varaždinska županija domaćin je ove izložbe kojom se nastoji, kao i prijašnjih godina, prezentirati i popularizirati bučino ulje. Također, izložbom se nastavlja sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane proizvođače s područja Zagrebačke županije da se prijave na 10. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe-Jadran. Javni poziv se nalazi ovdje, a prijavni obrazac za sudjelovanje na izložbi i ocjenjivanju bučinog ulja ovdje.

Ispunjeni prijavni obrazac treba se dostaviti najkasnije do ponedjeljka 30. ožujka 2020. godine na e-mail: m.bacanek@zagrebacka-zupanija.hr ili poštom na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb.

Prikupljanje uzoraka planira se održati u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine od 8:00 do 13:00 sati u prostorijama Zagrebačke županije, odnosno Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, soba 33, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb. Napominjemo, da radi prevencije širenja korona virusa prilikom ulaska u prostorije Zagrebačke županije svi su dužni dezinficirati ruke, a ulazak u službene prostorije bit će organiziran postupno, kako se ne bi stvarale gužve. Također, službenici Zagrebačke županije su dužni komunicirati bez fizičkog kontakta na udaljenosti najmanje od jednog metra. U slučaju izmjena termina, svi proizvođači bit će naknadno informirani.

Dostavlja se 1x0,25 litara i 1x0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije na broj telefona: 01/6009-466.