Ažurirana WebGIS aplikacija poduzetničkih zona

Raste broj poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji

Kako bi informacije o poduzetničkim zonama na području Zagrebačke županije bile dostupne potencijalnim investitorima, Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije izradio je još 2016. godine WebGIS aplikaciju s prikazom tadašnjih poduzetničkih zona. S obzirom da broj poduzetnika iz godine u godinu raste, aktivirane su nove perspektivne zone koje su od sada dostupne u aplikaciji. Tako se trenutno na području Zagrebačke županije nalazi 31 poduzetnička zona i to u gradovima Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić, te u općinama Bedenica, Bistra, Brckovljani, Brdovec, Kravarsko, Križ, Luka, Pisarovina i Rugvica.

„Korištenjem aplikacije poduzetnici mogu na jednostavan način saznati sve potrebne osnovne podatke kao što su prostorni položaj svake zone, udaljenost od prometnica, naselja, koliko je slobodno površine, za koje sve djelatnosti i po kojoj cijeni – izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije, pojasnivši kako se zone osim na karti mogu vidjeti i na zračnim snimkama, topološkim podlogama kao i na katastru.

Kučinić je naglasila i kako izrada te ažuriranje aplikacije predstavlja važan korak u razvoju informacijskog sustava prostornog uređenja Zagrebačke županije.

Zavod je aplikaciju ažurirao u suradnji s Razvojnom agencijom Zagrebačke županije i tvrtkom GDi d.o.o. iz Zagreba.

Novi WEB GIS preglednik poduzetničkih zona Zagrebačke županije na prostornim planovima dostupan je ovdje.