Sufinanciranje T2 tima hitne medicinske pomoći u Vrbovcu

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine u noćnoj smjeni na području Vrbovca te pet okolnih općina i ove godine će brinuti dodatni T2 tim hitne medicine. Ugovor o nastavku sufinanciranja s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom potpisali su predstavnici grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec.

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na općine. 

Gradonačelnik Kralj istaknuo je kako je ovo još jedan dokaz da susjedne općine i grad Vrbovec imaju dobru suradnju.

Ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik prilikom potpisivanja ugovora zahvalio je na suradnji. „U hitnoj medicini manje više nemamo problema, jer pomažemo jedni drugima, no problemi postoje u sanitetskom prijevozu i T2 timu, što nažalost nije dovoljno prepoznato od strane HZZO-a, a potrebe su sve veće kako starimo kao nacija i ovo nam je izuzetna pomoć“, rekao je Gajnik.

„Ako smo s ovim i jedan život spasili, puno smo napravili“, poručio je načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. S tim se složila i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. „Život nema cijenu i nadam se da će ovo koristiti svim našim stanovnicima“, poručila je. Dugogodišnja praksa pokazala je da je ovo odličan potez u zaštiti života ljudi, dodali su pročelnik Općine Dubrava Stjepan Požgaj, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar i zamjenik načelnice Općine Gradec Admir Smajlović.

Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od 2016. godine. 

foto: radiovrbovec.hr