Održava se CroAGRO

Zagrebačka županija predstavlja se na CroAGRU - međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije koji se održava do nedjelje, 8. prosinca 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu.

Svi zainteresirani posjetitelji na izložbeno-prodajnom prostoru Zagrebačke županije u paviljonu 7a mogu kupiti sireve, med, čajeve i ostale proizvode županijskih OPG-ova.

U sklopu sajma bilo je riječi o projektima namijenjenima razvoju županijske poljoprivrede pod nazivom: „Bogatstvo rada, življenja i uživanja – pametno, održivo i zeleno“, koje je u ime Zagrebačke županije predstavio pročelnik UO za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

„Imamo preko 14 tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 20 godina kontinuirano ulažemo u razvoj sela i poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji. Želimo „probuditi Hrvatsku“ i  usmjeriti je prema zelenoj ekonomiji i poljoprivredi. Jedino tako moguće je osigurati daljnji razvoj i perspektivu“, istaknuo je pročelnik najavivši nove projekte.

„U planu je realizacija 3. faze Distributivnog centra za voće i povrće, koja će omogućiti proizvođačima preradu poljoprivrednih proizvoda, prvenstveno jagodičastog voća. U tijeku je izrada dokumentacije za prijavu projekta za izgradnju sustava javnog navodnjavanja za područje Dugog Sela te općina Rugvica i Dubrava za sufinanciranje iz EU fondova. Također, imamo inicijativu za još dva projekta: Skladišno-distribucijski centar za voće i povrće za područje sjeverozapadne Hrvatske te Regionalni centar za razvoj stočarstva u Dubravi“, naglasio je Kraljičković, istaknuvši da je za iduću godinu osigurano 21 milijun kuna bespovratnih potpora za projekte i potpore u poljoprivredi.