Poljoprivredni proizvođači - postanite korisnici digitalne poljoprivredne platforme

Zagrebačka županija poziva poljoprivredne proizvođače sa svog područja da se uključe na digitalnu platformu VeeMee koja u samo nekoliko klikova omogućava  potrošačima da saznaju informaciju o podrijetlu proizvoda koji kupuju. Za prvih 40 poljoprivrednih proizvođača Zagrebačka županija osigurala je besplatno korištenje platforme.

Korištenjem platforme potrošači će prilikom kupnje proizvoda jednostavnim skeniranjem QR koda koji se nalazi na proizvodu saznati gdje je i kako je proizveden proizvod te tko ga je proizveo. S druge strane proizvođači će dobiti dodatnu vidljivost svojih proizvoda na tržištu te priliku za povećanje broj kupaca.

-Ovu platformu nabolje opisuju dva provokativna slogana: „Misliš li da znaš što jedeš?“ i „Misliš li da znaš što piješ?“ stoga vjerujemo da će privući znatan broj proizvođača i potrošača koji imaju pravo birati i biti informirani o proizvodima. Županija samo s najvećim brojem OPG-ova u Hrvatskoj stoga tržištu itekako imamo za ponuditi domaće, kvalitetne proizvode – izjavio je  pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Svi zainteresirani registrirani proizvođači s područja Zagrebačke županije koje žele postati dio VeeMee  platforme trebaju ispuniti upitnik koji se nalazi ovdje te ga dostaviti na e-mail g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr.

Kako VeeMee platforma funkcionira pogledajte ovdje.