Sajam poslova

U suradnji sa Zagrebačkom županijom i Gradom Zagrebom, Regionalni ured Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Zagreb organizirao je danas tradicionalni Sajam poslova. Održan u prostoru Pučkoga otvorenog učilišta u Zagrebu, okupio je poslodavce koji traže rednike i osobe s burze rada koje traže zaposlenje. Osnovni cilj sajma je, kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje, omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada.

„Od ovoga sajma koristi imaju i poslodavci i svi oni koji traže posao, kao i oni koji, možda, žele promijeniti posao. Ovdje se mogu informirati što poslodavci nude“, ispričao je Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije. Podsjetio je da se zadnjih godina na području Županije smanjuje broj nezaposlenih osoba.

Također je rekao da je počela isplata bespovratnih poduzetničkih potpora Zagrebačke županije u ukupnom iznosu od 7,27 milijuna kuna. Potporu će primiti 219 poduzetnika s prostora županije za povećanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima, kao i za početak poslovanja.

U sklopu sajma organizirane su bile i radionice namijenjene nezaposlenima, kako bi stekli dodatna znanja i vještine za uspješno traženje posla. Među osamdesetak poslodavaca prisutnih na sajmu bila je i Razvojna agencija Zagrebačke županije koja je prošloga tjedna raspisala javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje. Novac je osiguran iz Europskoga socijalnog fonda, ukupno 875.000 kuna. Bespovratnu potporu od po 35.000 kuna mogu ostvariti nezaposlene osobe mlađe od 29 i starije od 50 godina, žene i dugotrajno nezaposlene osobe. Prilikom samozapošljavanja dodatno mogu dobiti i 50.000 kuna potpore od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

„Poziv je otvoren do 13. prosinca, odnosno do utroška sredstava. Već sada imamo dosta zainteresiranih“, rekao je Stipo Velić, ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije.