Prijem viceprvaka Europe u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je i prigodno nagradila Pavla Jozića, osvajača srebra na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom održanom od 16. do 21. rujna 2019. godine u švedskom Helsingborgu.

Pavao je član stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor i hrvatske reprezentacije za koju nastupa od 2009. godine. Put do naslova europskog viceprvaka prošao je bez poraza u skupini, no u finalu je izgubio i osvojio srebro.

„Ulaganje u sport višestruko se vraća. Natječući se i osvajajući medalje osim što stvaraš vrhunske sportske rezultate, promoviraš i svoj grad, Županiju i Hrvatsku“, istaknula je zamjenica župana Nadica Žužak čestitavši Pavlu na europskom srebru. Nadodala je i kako Zagrebačka županija za sport izdvaja godišnje 7 milijuna kuna i da je jedina Županija u RH koja ima izdvojeno financiranje za Sportski savez osoba s invaliditetom.

Jozić se stolnim tenisom počeo baviti rekreativno zbog zdravstvenih razloga, a od 15. godine igra ga profesionalno. Nakon velikog broj osvojenih medalja idući cilj mu je odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

„Porazom u finalu promaknuo mi je direktni plasman na Paraolimpijske igre. Na rang listi zauzimam 20 mjesto i nadam se putu u Tokio kroz kvalifikacije i novoj medalji“, izjavio je Pavao. Ispričao je i kako si za vrijeme natjecanje najčešće ponavlja dvije rečenice: „Ne mislim izgubiti“ i „Moraš voljeti teške stvari“.

Prijemu je nazočio i predsjednik stolnoteniskog kluba Synergia Samobor Viktor Jozić, ujedno i Pavlov otac i trener, koji je rekao da je ovo uspješna sportska priča koja je rezultat puno ulaganja i odricanja.

Ispred Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije obratio se Darko Matić koji je istaknuo da je na spomenutom Europskom prvenstvu Hrvatsku predstavljalo 6 sportaša, od kojih je troje s područja Zagrebačke županije. Uz Pavla to su Mirjana Lučić i Jelena Šišić.