Dani hrane i tradicijskih proizvoda

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana je sajamska priredba "Dani hrane i tradicijskih proizvoda". Zajedno su je, u prigodi Svjetskog dana hrane i Svjetskog dana seoske žene, organizirali Zagrebačka županija i Grad Zagreb. Čine to već 17. godina. Sudjelovalo je stotinjak proizvođača voća i povrća i njihovih prerađevina, vina, rakija, likera, sireva, suhomesnatih proizvoda, meda, ljekovitog i začinskog bilja, kolača...

Nakon njegova otvorenja, sajam su zajedno obišli župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

„Potvrđujemo partnerski odnos Grada i Županije. Formalno nas dijele administrativne granice, ali nikada nismo imali barijere u glavama, a još manje na poljima“, komentirao je Bandić. Župan Kožić je rekao da s ponosom govori o Zagrebačkoj županiji kao ruralnoj županiji, s preko 14.000 proizvođača hrane.

„Ovakvim sajmovima stvaramo uvjete da proizvođači velikom broju posjetitelja približe svoje proizvode. Ovaj sajam je najveća trgovina domaćih proizvoda, u kojoj se direktno može kupovati od proizvođača. To je privilegij koji nemaju svi i ne događa se svaki dan“, rekao je Kožić.