Otvorena 16 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana OŠ Posavski Bregi

Dugogodišnja tradicija otvaranja novih školskih objekata na području Zagrebačke županije početkom nove školske godine se nastavlja. Prošle godine otvorena je 30 milijuna kuna dograđena škola u Bistri, a danas je svečano otvorena 16 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana OŠ Posavski Bregi u Ivanić-Gradu koju su zajednički, u istom omjeru, financirali Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad. 

Nova jednodijelna dvorana neto površine 1.114 m² u potpunosti je opremljena, a u njoj će se sportom baviti 159 učenika ove škole. Osim dvorane u prizemlju, napravljena je i manja dvorana u suterenu prikladna za borilačke sportove i korektivnu gimnastiku.

„Naš posao ovdje prestaje, a vaše druženje i rekreacija počinje“, rekao je prilikom otvorenja župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić najavivši da uskoro kreće i 15 milijuna kuna vrijedna energetska obnova OŠ Stjepan Basariček u Ivanić-Gradu te da se već izrađuje projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade OŠ Posavski Bregi.

Inače, na području Zagrebačke županije osim na već spomenutoj OŠ S. Basariček uskoro počinju radovi energetske obnove i na srednjim školama u Vrbovcu i Velikoj Gorici te Područnoj školi Rakov Potok. Radi se o investicijama vrijednim preko 62 milijuna kuna za koje je 27 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, a za preostalih 35 milijuna kuna se pobrinula Zagrebačka županija.

„Višegodišnje ulaganje 40 posto proračuna u obrazovanje potvrđuje da se u Zagrebačkoj županiji ne priča kako je obrazovanje važno i kako su djeca budućnost nego se djelima pokazuje da je to tako. Izgradili smo, dogradili i opremili 50-tak objekata u školstvu, osiguravamo stipendije za više od 150 učenika i studenata. Prošle smo godine financirali udžbenike za osnovnoškolce s 12 milijuna kuna, a ove godine radne bilježnice sa 7,5 milijuna kuna“, poručio je Kožić zaključivši kako Zagrebačku županiju s razlogom navode kao primjer poželjnog ulaganja u školstvo u našoj zemlji.

„Djeca Posavine od sada će imati prekrasan prostor za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture kao i brojne sportske aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, istaknuvši niz projekata koje Grad provodi uz pomoć Zagrebačke županije poput radova u sportskoj dvorani Žeravinec i projektiranja nove škole u Graberju Ivaničkom.

S njim se složila i ravnateljica škole Renata Koić koja je sa zadovoljstvom ustvrdila kako vježbanje u prostorijama školske zgrade u Posavskim Bregima odlazi u povijest.

Dvorana je svečano otvorena puštanjem balona, a učenici su za roditelje i uzvanike pripremili bogat program uz puno plesa, pjesme i glazbe.