Predložite kandidate za „Nagradu za promicanje prava djeteta“

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je natječaj za dodjelu “Nagrade za promicanje prava djeteta” u 2019. godini za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece. Za promicanje prava djeteta dodjeljuje se Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo. Natječaj je otvoren do četvrtka, 26. rujna 2019. godine.

Ministarstvo poziva pravne i fizičke osobe da predlože kandidate za nagrade. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima ili grupi za najvažnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajni doprinos promicanju prava djeteta, koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece kao i onima koji su „označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske“.

Prijedlozi za dodjelu nagrade upućuju se na adresu: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sektor za obitelj, djecu i mlade, Služba za obitelj i djecu, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, s naznakom „Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta – ne otvarati“.

Detalje možete pročitati ovdje.