1,5 milijuna kuna za razvoj javne turističke infrastrukture

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Javni poziv je otvoren do 30.studenoga 2019. godine ili do iskorištenja sredstava.

Javnom turističkom infrastrukturom smatra se ona infrastruktura koja na području turističke destinacije utječe na razvoj turizma i turističke ponude, kao što su garaže i parkirališta s organiziranom naplatom, kongresni centri, dvorane (športske, koncertne, kino), klizališta, ski podrška (ski-lift, žičara, vučnice, topovi), igrališta (tenisko, nogometno, košarkaško, mini-golf, dječje), zabavni parkovi, kupališta (unutarnji i vanjski bazeni) i prirodna kupališta (plaže uz obalu jezera, rijeka), šetnice uz rijeke ili jezera, kroz šumu, biciklističke, jahačke, planinarske, vinske i staze, izletišta i športsko-rekreacijski centri.

Sredstva se dodjeljuju gradovima i općinama u svrhu poticanja razvoja javne turističke infrastrukture i to za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i uređenja javne turističke infrastrukture te uređenja okoliša objekata javne turističke infrastrukture.

Maksimalan iznos sredstava koji pojedini prijavitelj može ostvariti po pojedinom projektu je 300.000 kuna.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10000 Zagreb s naznakom „Prijava za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u Zagrebačkoj županiji za 2019. godinu“, ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-425.