1,7 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,7 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2019. godine.

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni (energetska, komunalna, prometna, komunikacijska infrastruktura) kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni.

Poticaj se može također ostvariti i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju poduzetničkih inkubatora te za samu izgradnju i opremanje inkubatora.

Maksimalni iznos sredstva koji pojedini korisnik može ostvarit je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako, za projekte jedinica lokalne samouprave (JLS) I., II., III. i IV. stupnja razvijenosti Zagrebačka županija može izdvojiti do 100% iznosa vrijednosti projekta, za gradove i općine V. i VI. stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80%  ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije JLS koje se nalaze u VII. i VIII. skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60% iznosa vrijednosti.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve gradove i općine na svom području da svoje prijave dostave najkasnije do 30. studenoga 2019. godine. Tekst javnog poziva i druge informacije nalaze  se ovdje, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo na broj telefona 01/6009-415.

Prijava projekata se vrši isključivo elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 001 Zagreb s naznakom „Javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora u Zagrebačkoj županiji za 2019. godinu“. Također, prijavni obrazac može se i osobno predati u Pisarnicu Zagrebačke županije koja se nalazi na već spomenutoj adresi na 6. katu.