Svetojanske mažoretkinje obranile titulu državnih prvakinja

Seniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja obranio je, u formaciji štap, titulu prvakinja Hrvatske! Državno prvenstvo, na kojemu je sudjelovalo 34 mažoret sastava, s ukupno oko tisuću mažoretkinja, održano je u Jastrebarskom. Zagrebačka županija, uz Grad Jastrebarsko, bila je pokrovitelj prvenstva. S mažoretkinjma su bili zamjenica župana Nadica Žužak i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.

„Svakoj aktivnosti kojom se bave mladi ljudi treba dati podršku“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da je ovo prvenstvo važno ne samo u sportskom smislu, već i u smislu promidžbe grada, a onda i županije. Uz Svetojanske mažoretkinje (grad Jastrebarsko) na prvenstvu su, s područja Zagrebačke županije, sudjelovale i Klinčaselske mažoretkinje (općina Klinča Sela).

„Zadovoljstvo je što je Županija supokrovitelj ovoga prvenstva, a grad Jastrebarsko danas mjesto sporta, mladosti, energije i susreta. U ovome gradu imamo snažan mažoret klub kojemu sada želim uspjeh i na Europskom prvenstvu“, rekao je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.