Godišnja skupština DVD-a Gornja Drenova

Izvještajnu godišnju skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Drenova. Najmlađe je to vatrogasno društvo na području Svetog Ivana Zeline, osnovano u travnju 2016. godine.

„Krenuli smo hrabro i odvažno i u protekle tri godine dosta toga napravili. Odškolovali smo veliki broj vatrogasaca, nabavili dosta opreme, odradili sve zadatke koje je pred nas stavila Vatrogasna zajednica Svetog Ivana Zeline, radili smo s djecom i mladima“, podnoseći izvješće o radu rekao je predsjednik društva Darko Bistrički. Sada je pred društvom, dodao je njegov zapovjednik Karlo Bistrički, gradnja vatrogasnoga spremišta. A u tome će, obećano je vatrogascima, imati podršku Županije i Grada.

„Ponosan sam na organizaciju vatrogastva u županiji. Dok sam župan maksimalno ćemo iz proračuna pomagati rad vatrogastva. Pratite naše natječaje kroz koje se mogu dobiti sredstva za obnovu društvenih i vatrogasnih domova“, rekao je župan Stjepan Kožić. Gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec rekao je da je zelinsko Gradsko vijeće donijelo odluku da se svi aktivni vatrogasci koji redovito izlaze na intervencije oslobode plaćanja komunalne naknade.

„Ovom gestom želimo pokazati da uvažavamo rad onih koji besplatno izlaze na intervencije da bi pomogli ljudima u nevolji“, rekao je Košćec, dodavši da će se gradnjom Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“, koja uskoro kreće, riješiti i problem hidrantskih mreža na području Zeline.

U ima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije prisutnima se obratio njezin zapovjednik Josip Novosel, koji je pripadnicima DVD-a Gornja Drenova uručio uvjerenja o položenom ispitu za vatrogasca i vatrogasca prve klase.