Bira se najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda iz područja vatrogastva. Radovi se zaprimaju do 1. travnja 2019. godine.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo – vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično.

Natječaj se raspisuje u tri (3) skupine:

Likovni radovi učenika i učenica od:
I. – IV. razreda osnovne škole
V. do VIII. razreda osnovne škole                  

Literarni radovi učenika i učenica od:
I. – IV. razreda osnovne škole
V. do VIII. razreda osnovne škole

Radovi djece s posebnim potrebama (s poteškoćama u razvoju):
Likovni radovi
Literarni radovi

Izrada likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama, a literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Pritom svaki učenik u ovom natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim ili jednim literarnim radom.

Pristigli radovi prvo će proći autorizaciju od strane organizatora natječaja, nakon čega će radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na Internet stranici www.vzzz.hr te počinje faza on-line glasovanja za najbolje radove. On-line glasovanje za najbolje radove trajat će od 15. do 23. travnja 2019. godine, a svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad.

Svaka prijava na natječaj uz poslani rad mora sadržavati i prijavnicu koja se nalazi ovdje, a više informacija o natječaju može se pronaći ovdje.