Župan na godišnjoj skupštini DVD-a Rakovec

U tijeku su redovite godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jednoj od njih, 87. godišnjoj skupštini DVD-a Rakovec prisustvovao je župan Stjepan Kožić. Ponovio je da su vatrogasci ponos županije, da su prisutni na svim terenima, ne samo u županiji, nego i puno šire te da spašavajući tuđe živote i imovinu opasnostima izlažu i vlastiti život.

„Zato kroz proračun pokušavamo stvarati uvjete za nabavu neophodne opreme kako biste lakše funkcionirali. I dalje možete očekivati suradnju, ali i pomoć, ne samo s vatrogascima nego i drugim programima bitnima za ovu općinu“, rekao je župan, čestitavši DVD-u Rakovec što puno brige vodi oko edukacije članstva i u radu s podmlatkom. A upravo su na godišnjoj skupštini i dodijeljene diplome članovima DVD-a koji su položili ispit za zvanje vatrogasac. Primilo ih je 17 članova, među njima devet žena, pa DVD Rakovec (kada se novoosposobljenim članicama pribroje i djevojke koje su već ranije položile ovaj ispit) po prvi puta ima i žensko odjeljenje. Na skupštini je jednoglasno prihvaćen prijedlog Upravnog odbora društva da se za počasnog predsjednika DVD-a Rakovec imenuje Ivan Dobrica.

O aktivnostima društva u protekloj godini izvješće je podnio njegov zapovjednik Branko Herček, rekavši da je iza društva mirna godina što se tiče intervencija, ali uzbudljiva što se tiče preventivnih i stručnih aktivnosti.

Uz župana, prisutnima su se obratili Slavko Povrlišek, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Brankica Benc, načelnica Rakovca.

„Općina pomaže DVD financiranjem njegove redovite djelatnosti, kao i kroz nabavu opreme, a dosta smo sredstava uložili i u vatrogasni dom. Na tome moramo zahvaliti Županiji i našem županu, koji su nam puno pomogli. Zahvala Županiji i što podupire sve projekte koje realiziramo u našoj općini“, rekla je načelnica Benc. 

Na skupštini su članovima društva, sukladno Pravilniku o dodjeli priznanja i medalja HVZ-a, dodijeljene spomenice i plamenice za hrabrost i požrtvovnost te zahvalnice članovima podmlatka i mladeži, kao i zaslužnim tvrtkama i pojedincima.