Prijem za dobitnice Nagrade „Ivan Filipović“

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je ravnateljicu OŠ Pokupsko Šteficu Facko Vrban, dobitnicu godišnje Nagrade „Ivan Filipović“ za 2017., koju prosvjetnim djelatnicima dodjeljuje Sabor RH, te Brankicu Žugaj, ravnateljicu Gimnazije Velika Gorica, koja je Nagradu „Ivan Filipović“ dobila za 2013. godinu. Nagrada se dodjeljuje za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

„Nagrade koje ste dobili dokazuju da u Zagrebačkoj županiji imamo stručan kadar u obrazovanju, a rezultati se vide i kroz uspjehe učenika. Sigurna sam da osim što prenosite znanje radite i na tome da učenici budu odgovorni, pošteni i marljivi ljudi, jer osim što škola pruža obrazovanje ona ima i odgojni karakter“, rekla je zamjenica Žužak.

Zahvalivši na prijemu Štefica Facko Vrban je rekla da je on dokaz da je Županiji stalo do prosvjetnih djelatnika.

„Nitko od nas ne može samostalno postići uspjeh, iza svakog našeg uspjeha stoji kolektiv u kojemu radimo. Trideset godina radim ovaj posao. Izdržala sam jer u svakom novom dana pronalazim ono što je u njemu dobro“, rekla je Š. Facko Vrban.

Brankica Žugaj, koja je nedavno, na mandat od pet godina, ponovno izabrana za ravnateljicu Gimnazije Velika Gorica rekla je da joj je želja da kroz naredno petogodišnje razdoblje ova škola preseli u nove prostore, primjerenije suvremenim metodama održavanja nastave. Zamjenica Žužak i pročelnica za prosvjetu Mirela Katalenac podsjetile su da je Županija u ovogodišnjem proračunu predvidjela sredstva za izradu studije koja bi trebala pokazati opravdanost ovakve inicijative. Trenutno je Gimnazija Velika Gorica 'podstanar' u zgradi velikogoričke Srednje strukovne škole.