Sufinanciranje T2 tima hitne medicinske pomoći u Vrbovcu

Načelnice Gradeca Ljubica Ambrušec i Rakovca Brankica Benc, načelnici Farkaševca Dražen Draganić i Preseke Nikola Kožar, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju T2 tima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u 2019. godini.

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati 52,1 posto ovoga iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na pet okolnih općina. 

„Ovo je dokaz da smo, kada su u pitanju važne stvari za naše građane, jedinstveni. Povećali smo šanse da građani hitnu pomoć dobiju na vrijeme“, komentirao je gradonačelnik Denis Kralj. Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, rekao je da je svaka kuna izuzetno važna za funkcioniranje Zavoda te da na području Vrbovca, iz godine u godinu, raste broj intervencija hitne medicinske pomoći, ali i sanitetskog prijevoza.

„Potpisivanjem ovoga ugovora napravili smo odličnu stvar za dobrobit stanovnika vrbovečkoga kraja“, rekla je Ljubica Ambrušec. Brankica Benc je dodala da je puno napravljeno ako se spasi i samo jedan život. Za Dražena Draganića potpisivanje ugovora je dobro djelo učinjeno za sve mještane vrbovečkoga kraja, Nikola Kožar smatra da je svaka pomoć stanovnicima dobrodošla, a Stjepan Požgaj da je potpisani ugovor „sto posto pogođena stvar“.

Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od polovice 2016. godine.

Zagrebačka županija u 2018. godini sufinancirala je rad hitne medicine na svom području s ukupno 6,2 milijuna kuna od čega je 1,7 milijuna kuna za rad dodatnih T1 timova.