Godišnja skupština Zajednice udruga umirovljenika

Redovnu godišnju skupštinu održala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU). Članovima Skupštine uvodno se obratio župan Stjepan Kožić.

„Uspješno realizirate svoje programe, aktivni ste u mnogim projektima, rekao bih da umirovljenje nije zaustavilo vaš rad... Zahvala na onome što činite za vaše članove“,  rekao je župan, dodavši da država još uvijek ne pruža umirovljenicima ono što zaslužuju, iako određenih pomaka ima. Za redovite aktivnosti Zajednice u 2019., podsjetio je, Županija je osigurala 1,1 milijun kuna.

„Proračun je donesen sa samo jednim glasom protiv i jednim suzdržanim. Postigli smo zajedništvo oko projekata i programa za boljitak stanovnika županije. To je ono najvrednije“, rekao je župan.

Članovi Skupštine raspravili su izvještaj o radu Zajednice u proteklom mandatnom razdoblju i financijski izvještaj za 2018., te su donijeli program rada za razdoblje od 2019. do 2021., kao i financijski plan za 2019. godinu.

„Planovi su gotovo svake godine isti, nemamo što puno mijenjati. I u idućoj godini, uz ostalo, planiramo organizirati sportske susreta umirovljenika, koji privuku i više od 1500 ljudi, proslavit ćemo i Dan starijih osoba, planiramo organizirati edukaciju na terenu za predsjednike naših udruga i članove Izvršnog odbra Zajednice...“, rekao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU-a.

Na prostoru Zagrebačke županije u aktivnosti 27 umirovljeničkih udruga uključeno je više od 22.000 umirovljenika.