Svetojanske mažoretkinje prvakinje Europe

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan primili su dio seniorki Svetojanskih mažoretkinja koje su na Europskom prvenstvu u Sokobanji u Srbiji osvojile zlatnu medalju.

Prvenstvo se održavalo od 2. do 9. rujna ove godine, a natjecalo se 48 mažoret timova iz cijele Europe.

„Iza svake vaše koreografije i plesa stoje brojna odricanja i sati marljivog rada bez čega ne bi ni bilo ovako velikih uspjeha“, čestitao im je župan Kožić dodavši da će Županija ovaj posljednji uspjeh mažoretkinja nagraditi sa sportskom opremom u vrijednosti od 10 tisuća kuna, ali da će i na druge načine nastaviti podržavati rad Svetojanskih mažoretkinja.

Titula europskih prvakinja kruna je dvadesetogodišnjeg rada ove udruge kroz čije je mažoret sastave prošlo više od 800 djevojaka. Osvajačice su brojnih državnih i europskih priznanja, a osim seniorki ističu se i juniorke koje su na ovom posljednjem Europskom prvenstvu proglašene viceprvakinjama Europe.

„Ovakvi sjajni rezultati ne događaju se slučajno, oni su plod rada i entuzijazma kako članica tako i vodstva ove udruge“, rekao je Damir Mikuljan te im čestitao u ime svih vijećnika Županijske skupštine Zagrebačke županije na ovom velikom uspjehu. „Bila bi nam čast kada biste svojim nastupom obogatile iduću svečanu sjednicu povodom Dana županije“, predložio je tom prigodom Mikuljan, a što su djevojke, zajedno s trenericom i predsjednicom Matejom Baltorinić, zdušno prihvatile.

„Sve mi djevojke u udruzi smo jedna velika obitelj. Zvuči kao floskula, ali nije, uistinu je tako“, rekla je Baltorinić dodavši da će mažoretkinje nastaviti naporno raditi jer im je cilj već iduće godine obraniti zlato na europskom natjecanju.

„Uvjeti treniranja nisu idealni, u Jastrebarskom postoji puno sportskih klubova koji dijele prostore sportskih dvorana u osnovnoj i srednjoj školi, tako da nam to trenutno predstavlja najveći problem“, naglasila je Baltorinić, a s time se složio Miljenko Pavlaković iz Upravnog odbora Svetojanskih mažoretkinja.

„Zbog specifičnih uvjeta koje zahtijevaju treninzi mažoretkinja, a misli se prvenstveno na visinu stropa, ograničeni smo uvjetima treniranja koji zahtijevaju visoku sportsku dvoranu“, rekao je Pavlaković dodavši da je time ovaj uspjeh još veći i značajniji.