Svjetski kongres poduzetnika

U organizaciji Međunarodnoga ekonomskog foruma „Perspektive“, u Zagrebu se održava 1. Svjetski kongres poduzetnika.

Svečanosti otvorenja, uz ostale, prisustvovao je i župan Stjepan Kožić. Podsjetio je da je Zagrebačka županija početkom ove godine primila priznanje „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe. 

„Nekada smo bili samo predgrađe Zagreba, a danas smo vodeća gospodarska inovativna regija u kojoj se proizvodi najbrži električni automobil na svijetu i dijelovi za Mercedes. Najprodavanije vode u RH, Jamnica i Jana, izvore i punionice imaju na području Zagrebačke županije, gdje se smjestila i Pliva, kao i najveća prehrambena industrija u državi - vrbovečki PIK. Kada slijećete u Međunarodnu zračnu luku 'Franjo Tuđman' slijećete u Zagrebačku županiju, na čijem je prostoru svoj prodajni centar sagradila i IKEA“, obrativši se sudionicima kongresa rekao je župan. Dodao je da je Županija krenula prije 18 godina s intenzivnim ulaganjima u poduzetničke zone, u kojima je danas, u 500 tvrtki, zaposleno oko 6000 radnika.

„Gradovi i regije moraju biti nositelji snažnijih gospodarskih promjena, koje će utjecati na jačanje investicijskih aktivnosti, rast izvoza, povećanje zaposlenosti i, na kraju, rast bruto društvenog proizvoda“, rekao je župan.

U sklopu kongresa poduzetnika u Svetoj Nedelji će u četvrtak biti proglašena prva Aleja poduzetnika u svijetu.