Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

GSV dao pozitivno mišljenje na Prijedlog Proračuna za 2019. godinu.

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 22. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije na kojoj su članovi vijeća upoznati s Prijedlogom Proračuna Zagrebačke županije za 2019. godinu.

Članove GSV-a sa strukturom Proračuna, njegovom prihodovnom i rashodovnom stranom te planiranim programima i projektima upoznala je pročelnica Upravnog odjela za financije Marina Čolig. „Vidimo da je Prijedlog Proračuna za 2019. godinu progresivan, investicijski orijentiran te socijalno osjetljiv, a zapravo predstavlja kontinuitet u dosadašnjem radu Zagrebačke županije“, zaključila je Čolig.

U odnosu na prethodnu godinu, konsolidirani proračun veći je za 18,46% te iznosi 812 milijuna kuna, dok izvorni proračun iznosi 411 milijuna kuna. Najviše proračunskih sredstava u ovako zamišljenom Proračunu, sada već tradicionalno, odlazi na prosvjetu, a slijede zdravstvo i socijalna skrb te sufinanciranje prijave i provedbe EU projekata.

Također, članovima GSV-a detaljno su pojedinačno predstavljeni prijedlozi programa poticanja razvoja gospodarstva, poljoprivrede, šumarstva i ruralnog prostora te komunalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije u 2019. godini. Razmatrali su i Prijedlog Programa javnih potreba u školstvu, prijedloge akcijskih planova javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu Zagrebačke županije za 2019. godinu, kao i Prijedlog Programa pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz ESI fondova i programa Europske unije te ostalih izvora u 2019. godini.

Na iznijeti Prijedlog Proračuna te programe javnih potreba članovi Vijeća dali su pozitivno mišljenje.