Suradnjom stručnjaka i poljoprivrednika do boljih rezultata

 „Čak 61% studenata Agronomskog fakulteta u Zagrebu dolazi s područja Zagrebačke županije i Zagreba!“ Tim je riječima dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić započeo radni sastanak u Zagrebačkoj županiji kojeg je s ciljem pripreme i provedbe projekata razvoja poljoprivrede, sela i ruralnih prostora organizirao županijski odjel za poljoprivredu.

Sastanku su se odazvale proizvođačke organizacije, županijski savezi udruga, zadruge, poljoprivrednici, LAG-ovi, predstavnik Distributivnog centra za voće i povrće, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, predstavnici ruralnih općina i brojni drugi.

O projektima i mjerama koje županija provodi u području poljoprivrede govorio je resorni pročelnik Josip Kraljičković, istaknuvši važnost povezivanja znanstvene zajednice, poljoprivrednika te lokalne i regionalne samouprave po pitanju realizacije projekata u poljoprivredi.

Predstavnici fakulteta izložili su potencijalnu suradnju sa županijom na više razina u području poljoprivrede – od analitike prirodnih resursa, preko tehnološke razine i socioekonomske situacije do strateških ciljeva. Razgovaralo se o niz tema, a naglasak je bio na agroekološkim projektima, animalnoj proizvodnji, održivom razvoju voćarske proizvodnje, vinogradarstvu te bioplinskoj proizvodnji.