Ispostava Doma zdravlja u Ivanić-Gradu dobila novi RTG uređaj

Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu dobila je novi, 'stropni' RTG uređaj. Vrijedan 737.175 kuna, nabavljen je decentraliziranim sredstvima Zagrebačke županije.

„Nakon što je stari, star 25 godina, 'dao svoje', na prijedlog voditelja radiologije u Ivanić-Gradu, odlučili smo se za nabavu nove opreme i trenutno najmodernijeg RTG uređaja. Uredili smo i prostoriju u kojoj je on smješten. Time smo osjetno podigli kvalitetu i standard radiološke usluge koju pružamo pacijentima“, prigodom obilaska novouređenog prostora radiologije rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Tomislav Kužina, voditelj radiološke ambulante, rekao je da je nabava RTG uređaja nastavak procesa digitalizacije  radiologije.  

„Novi RTG uređaj olakšava snimanje slabo pokretnih osoba, snimka se trajno pohranjuje na tvrdi disk pa su nalazi lako dostupni, a što je najvažnije količina zračenja svedena je na minimum“, rekao je Kužina.

U ime Županije, u obilasku radiologije bila je zamjenica župana Nadica Žužak.

„Zadovoljstvo je što ponovno podižemo standard zdravstvene usluge. Radimo to redovito, kroz razna ulaganja. Županija na svome području nema opće bolnice, stoga nastojimo osigurati što bolju dijagnostiku u ispostavama Doma zdravlja. Ovo je moderan, 'stropni' rendgen, koji će olakšati snimanja teško pokretnih osoba, kvaliteta snimaka bit će bolja, a time i sama dijagnostika“, rekla je zamjenica Žužak.

Na podizanju usluge zdravstvene zaštite, i Županiji i Domu zdravlja Zagrebačke županije, zahvalio je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.