Otvoren natječaj za Nagrade za promicanje prava djeteta

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 1. listopada ove godine.

Nagrada za promicanje prava djeteta dodjeljuje se u dvije kategorije – kao godišnja nagrada i nagrada za životno djelo. Za godišnju nagradu fizičke i pravne osobe mogu predložiti pojedince i/ili grupe pojedinaca koji su postigli značajna ostvarenja u radu na području promicanja prava djeteta, objavili ili predstavili svoja ostvarenja tijekom protekle godine te one koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.

Nagrada za životno bit će dodijeljena istaknutim pojedincima, a predložiti se mogu oni čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta u svrhu potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta, koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece, koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske te onima koji su javno prepoznati i priznati zbog svojih uspjeha i postignuća trajne vrijednosti.

Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozivaju sve zainteresirane da prijedloge za nagrade dostave, u zatvorenim omotnicama, najkasnije do 1. listopada 2018. godine na adresu: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sektor za obitelj, djecu i mlade, Služba za obitelj i djecu, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, s naznakom: „Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta – ne otvarati“.

Tekst natječaja možete preuzeti ovdje.