Proslavljen Dan općine Pokupsko

Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj Dan. Tom prigodom održano je misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci ispred središnjeg križa na mjesnom groblju.

Proslava je dodatno uveličana svečanom sjednicom općinskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Ljubica Ambrušec.

Govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana, načelnik općine Božidar Škrinjarić podsjetio je na niz projekata koji su ostvareni, kao i na one koji su u tijeku. Istaknuo je kako se u ovoj godini priprema oko 10 milijuna kuna vrijednih projekata za čiju će realizaciju, uz fondove EU, pomoć tražiti i od resornih ministarstava i Zagrebačke županije.

Općinski prioritet je vodovodna mreža, odnosno želja da voda dođe do svakog domaćinstva, a tu su još i planovi poput punionice za električne automobile, projekt „ Izvori voda – važniji od zlata“ kojem je cilj pobrojati i na jednom mjestu putem mobilne aplikacije učiniti vidljivima izvore pitke vode u pokupskom kraju.

 Načelnik Škrinjarić istaknuo je kako su na inicijativu mjesnog župnika prošle godine zasadili pir i sada potiču i druge stanovnike da učine isto. Također, rekao je kako su strani investitori zainteresirani da u Pokupskom zasade aromatično bilje i otvore destileriju.

“Mladi trebaju ići van, u druge zemlje, vidjeti, naučiti, ali onda se vratiti i naučeno implementirati u svojoj zemlji”, zaključio je načelnik, dodavši kako je mnogo mladih iselilo, ali ih se i vratilo u Pokupsko.