Proslavimo Dan Zagrebačke županije uz koncert Ivana Zaka

nedjelja, 8. srpnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati

Izložbeno-prodajnim sajmom obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, natjecanjem grill timova u roštiljanju, Podravkinim gastro showom i velikim koncertom Ivana Zaka na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću, u nedjelju 8. srpnja proslavit će se Dan Zagrebačke županije!

„Dan Županije na neki je način njen rođendan i osim svečanom sjednicom, ove godine odlučili smo ga proslaviti u društvu njenih žitelja. Ponukani prošlogodišnjom izvrsnom suradnjom u organizaciji Dana branitelja Zagrebačke županije, odlučili smo da se prvo obilježavanje Dana Zagrebačke županije održi upravo u Zaprešiću, našem najmlađem gradu“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Cjelodnevni Izložbeno-prodajni sajam počinje u 10:00 sati, a sezona „županijskog“ roštiljanja u 16:00 sati.

 „Roštiljanje je u punom jeku i svi govore kako je baš njihov roštilj najbolji. Da ne bi više bilo nedoumica, odlučili smo napraviti natjecanje među gradovima i prepustiti žiriju da odluči čiji je najbolji. Sve je osigurano, na ekipama je samo da ponesu dobru volju“, naglasio je župan Kožić.

Stručni žiri će izabrati najboljeg grill majstora ili majstoricu koji dobiva lentu „Miss ili Mister najboljeg roštilja“. Nakon roštiljanja, u 19:30 sati slijedi veliki Podravkin gastro show čiji će tim kuhara pod vodstvom Dražena Đuriševića kuhati specijalitete od namirnica uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima. Kuhari će jela pripremati u velikoj tavi, a posjetitelji će ih imati priliku degustirati.

„Na svim našim gastro događanjima, pa tako i u Zaprešiću, posjetitelji će moći razgovarati s kuharima koji će im objasniti način pripreme i pokazati kako jelo servirati“, rekao je Đurišević.

U 21:00 sat slijedi koncert jednog od naših najpoznatijih kantautora, Jaskanca Ivana Zaka koji za sve posjetitelje ima jasnu poruku „publika i ja imat ćemo raspjevanu i rasplesanu večer u Zaprešiću!“

Dragi žitelji Zagrebačke županije, ljubitelji dobre hrane i zabavne glazbe pridružite nam se u nedjelju u Zaprešiću da zajedno proslavimo 25. rođendan Zagrebačke županije!