25 godina od osnutka općine Brdovec

Koncertom violončelistice Ane Rucner i dodjelom općinskih priznanja, 25. godišnjicu osnutka proslavila je općina Brdovec. Načelnik Alen Prelec, ujedno i saborski zastupnik, zahvalio je svima koji su, od osnutka općine do danas, doprinijeli razvoju ove općine.

„Posebna zahvala gospodarstvenicima bez čijega truda, zapošljavanja i plaćanja poreza ne bi bilo moguće ostvariti sve ono što smo postigli u proteklih 25 godina. Imamo lijepu i naprednu općinu u kojoj i dalje puno radimo i gradimo. Vjerujem, zajedničkim snagama ćemo još puno toga napraviti“, rekao je Prelec. S ponosom je istaknuo da je općina Brdovec jedna od rijetkih u RH koja ima prirodni prirast djece.

„U našoj se općini svake godine rađa između 120 i 130 djece. Imamo i malih problema, jer nemamo dovoljno vrtića. No, riješit ćemo to vrlo brzo! Imamo sve više djece i to je dokaz da smo općina koja ima budućnost, općina u kojoj ostaju i u koju doseljavaju mlade obitelji, jer u njoj vide šansu za život“, zaključio je Prelec.

Povelja općine dodijeljena je Nogometnom klubu „Vatrogasac“ iz Zdenca Brdovečkih, KUD-u „Januševec“ iz Prigorja Brdovečkog, DVD-u Ključ i obrtu Katarine Fürnkranz.

Svečanosti je ispred Zagrebačke županije prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.