dana vina

U Jastrebarskom su počeli Dani vina, a potrajat će do nedjelje - 10. lipnja. Otvoreni su obraćanjem potpredsjednika Sabora Siniše Hajdaša Dončića i ispijanjem čaše pjenušca „Pavel“ obitelji Šember, u čemu su se potpredsjedniku Sabora pridružili župan Stjepan Kožić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, vinska kraljica Lucija Fabek i kuma manifestacije Nives Celzijus.

„Jaska i jaskanski vinari prepoznati su po svojim vinima, a održavanjem ove manifestacije, koju u sljedećim godinama želimo dodatno unaprijediti, nastavljamo i s turističkom promocijom kraja“ , rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Čestitavši plešivičkim vinarima na osvojenim priznanjima za kakvoću vina, posebno ovogodišnjem Svjetskom ocjenjivanju portugizaca gdje su osvojili dvije šampionske titule, župan Stjepan Kožić je podsjetio na tradiciju vinarstva u županiji, rekavši da posebno raduje što se u proizvodnju vina uključuje sve više mladih osoba.

„Kvaliteta se prepoznaje, ali kvaliteta se i cijeni! I dalje možete očekivati podršku županije za ono što radite“, rekao je župan.

Uz kumu manifestacije, prisutnima se obratila i vinska kraljica Lucija Fabek pozvavši djevojke da se prijave na i natječaj za izbor nove Vinske kraljice Zagrebačke županije za 2019. godinu.