Vino OPG-a Đurinski šampion županijskog ocjenjivanja vina

Mješavina bijelih sorata – ledena berba 2014., OPG-a Đurinski, šampionsko je vino 15. ocjenjivanja vina Zagrebačke županije, čija je završnica održana na obiteljskom izletištu „4 srca“ u Hrastini, Marija Gorica.

Isto vino ponijelo je šampionsku titulu i u kategoriji bijelih mirnih vina s ostatkom šećera, dok je sauvignon OPG-a Josipa Rajakovića, berba 2017., proglašen šampionom u kategoriji bijelih mirnih suhih vina i u kategoriji vina iz posljednje godine berbe. Cabernet sauvignon OPG-a Ivice Rozijana, berba 2016., šampion je među ružičastim i crnim mirnim vinima, pjenušac OPG-a Josipa Rajakovića, berba 2016., među pjenušavim vinima, a bermet Damira Kirina iz Samobora šampion je u kategoriji specijalnih vina.

Dvije stručne komisija pod predsjedanjem prof.dr. Ane Jeromel ocijenile su ukupno 136 uzoraka te dodijelile 2 velike zlatne medalje, 50 zlatnih, 63 srebrnih i 17 brončanih diploma, dok su tri uzorka ocijenjena izvan konkurencije jer nisu u skladu s Pravilnikom o ocjenjivanju vina Zagrebačke županije.

Vina od sorata chardonnay i rajnski rizling ocjenjivao je i novinarski žiri. Najbolje ocjenjeni chardonnay, berba 2017., proizveo je OPG Crnić iz Zaprešića, a najbolji rajnski rizling, berba 2017., OPG Žnidarić, također iz Zaprešića.

Pogledajte sveukupne rezultate ocjenjivanja vina Zagrebačke županije.