Otvorena manifestacija „Dani zagrebačkih jagoda“

Prodajna manifestacija „Dani zagrebačkih jagoda“ svečano je otvorena na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Manifestaciju, sada već tradicionalno, zajednički organiziraju Zagrebačka županija i Grad Zagreb u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“ i Udrugom uzgajatelja jagoda grada Zagreba, a u ime Zagrebačke županije otvorenju je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

„Prije 15-ak godina Zagrebačka je županija s Gradom Zagrebom potpisala Sporazum o suradnji u području poljoprivrede zahvaljujući kojem su naši proizvođači postali ravnopravni, a sada su sazrele prilike za nadopunu tog Sporazuma“, rekao je Kraljičković istaknuvši pritom novu ULO hladnjaču Distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu koja je pred službenim otvorenjem.

„Naš Distributivni centar lako bi mogao postati regionalni centar, jer kada zbrojimo proizvođače jabuka i jagoda s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba dobijemo najveći broj proizvođača u Republici Hrvatskoj“, naglasio je Kraljičković.

S tim prijedlogom složio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, prilikom otvorenja manifestacije, rekao da su administrativne granice između Zagrebačke županije i grada Zagreba samo formalne te da će dosadašnja dobra suradnja sigurno nastaviti i ubuduće.

Inače, u sklopu „Dana zagrebačkih jagoda“ proizvođači će sve do 10. lipnja ove godine na oko 110 prodajnih mjesta u gradu Zagrebu nuditi svježe, domaće jagode. Od ukupno 70 proizvođača jagoda koji su uključeni u ovu prodajnu manifestaciju, 25 ih je s područja Zagrebačke županije, a 45 s područja grada Zagreba.

Gdje su smješteni županijski proizvođači na Tomislavcu pogledajte u kratkom videu.