Župan obišao OŠ Dubrava

Gotovo 7 milijuna kuna ulaže se u energetsku obnovu OŠ Dubrava. Za sanaciju stropne konstrukcije, novo krovište, fasadnu stolariju, fasadu, elektroinstalacije, uređenje osam učionica i novu kotlovnicu na bio masu, Županija je osigurala 4,2 milijuna kuna, a preostalih 2,7 milijuna kuna bespovratna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Europskog fonda za regionalni razvoj. Školu je danas obišao župan Stjepan Kožić.

„Najvažnije je da ovo imamo za koga raditi, da u Dubravi ima djece“, rekao je župan, naglasivši da će ušteda energije, nakon što radovi završe, biti viša od 50 posto.

„To je izuzetno značajno“, rekao je župan još jednom podsjetivši na višegodišnja značajna ulaganja Županije u obrazovanje. „Samo ove godine kroz Upravni odjel za prosvjetu, u obrazovanje se ulaže 150 milijuna kuna, od čega 50 milijuna kuna otpada na kapitalnu gradnju. Osim energetske obnove ove škole, dograđujemo i rekonstruiramo OŠ Bistra s 30 milijuna kuna, u gradnji 14,5 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane u Posavskim Bregima sudjelujemo s 50 posto, ulažemo u obnovu područne škole u Gornjem Desincu, sudjelujemo u rekonstrukciji OŠ Kupljenovo, projektiramo osnovnu školu u Strmcu, a do kraja godine, nadam se, energetski ćemo obnoviti i OŠ „Braća Radić“ u Kloštru Ivaniću“, istaknuo je župan.

Osnovnu školu u Dubravi, bez područnih odjeljenja, polazi 326 učenika u 18 razrednih odjela.

„Energetska obnova naše škole jedna je od najvećih investicija na području Dubrave. Ne raduju se tome samo učenici i djelatnici škole, nego cijela zajednica koja je ovom investicijom 'na velikom dobitku'“, rekla je ravnateljica škole Marijana Kozumplik Kemenović, dodavši da se na računima za struju i grijanje već sada vidi ušteda od 30 do 40 posto.

„Iako školu na čine zidovi, nego djeca i njezini djelatanici, zadovoljsto je reći da su novouređene učionice puno udobnije, funkcionalnije, prozračnije… U njima je puno ugodnije boraviti“, dodala je ravnateljica Kozumplik Kemenović.

Na ulaganju u energetsku obnovu škole Županiji je zahvalio i načelnik Dubrave Tomislav Okroša.