Župan Kožić primio najviše priznanje OK Zagreb

Obrtnička komora Zagreb dodijelila je županu Stjepanu Kožiću priznanje „Manduševac“, najviše komorsko priznanje

Obrtnička komora Zagreb dodijelila je županu Stjepanu Kožiću priznanje „Manduševac“, najviše komorsko priznanje. Za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, župan je priznanje primio u prigodi Dana Obrtničke komore Zagreb.

„Županija je naklonjena obrtnicima. Potpomažemo njihovo funkcioniranje – kroz stručne edukacije, kroz financiranje pripreme projekata za EU fondove, kroz bespovratne potpore, koje su u 2017. bile u značajnom iznosu, a obrtnici, kao i mali i srednji poduzetnici vraćaju to na način da su u mnogočemu u samom vrhu Hrvatske, prije svega prema ukupnom prihodu, neto dobiti, produktivnosti rada… Zbog takvog funkcioniranja obrtnika i poduzetnika Županija je prema indeksu razvijenosti svrstana krajem lanjske godine odmah do grada Zagreba“, rekao je župan dodavši da bi se bez obrtništva, i ukupnog poduzetništva, teško moglo govoriti o razvojnim programima i zapošljavanju.

Naglasio je i da je Zagrebačka županija od 2011. do 2016. bila županija s najvećom stopom rasta zaposlenosti te još jednom podsjetio na nedavno dobiveno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Župan je rekao i da treba motivirati mlade da upisuju obrtnička zanimanja jer ona, nakon položenoga majstorskog ispita, nude sigurnost i posao. 

U prigodi Dana komore priznanje su dodijeljena obrtnicima s područja Grada i Županije, kao i osobama i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Zlatnu statuu OK Zagreb primio je Stipe Bučar, predsjednik Udruženje obrtnika Jastrebarskoga, Zlatnu plaketu s pisanim priznanjem, uz zagrebačke obrtnike, primili su Željko Lopotinec, obrtnik iz Dugog Sela, i Milan Kralj, obrtnik iz Svetog Ivana Zeline. Zlatni krug s pisanim priznanjem, za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva, dodijeljen je, uz ostale, gradonačelniku Velike Gorice, ujedno i saborskom zastupniku Draženu Barišiću, Srednjoj školi Jastrebarsko i novinaru Draganu Vickoviću iz Vrbovca. Zlatnu diplomu OK Zagreb, za doprinos razvoju obrtništva, primili su Stjepan Markotić iz UO Zaprešić i Čedomir Klasnić iz UO Ivanić-Grad, a srebrnu diplomu, za obavljanje obrtničke djelatnosti dulje od 20 godina, Bruno Rotim iz UO Ivanić-Grad, Jadranko Kosmat iz UO Zaprešić, Željko Prevarić iz UO Vrbovec i Mladen Celić iz UO Jastrebarsko. Priznanje Žena obrtnica, za uspjeh u poslovanju, primile su Ljuba Erdelja iz UO Zaprešić, Draženka Dautanec iz UO Vrbovec i Sanja Kozlina iz UO Samobor, dok je priznanje Mladi obrtnik/obrtnica uručeno Bojanu Sokolu iz UO Ivanić-Grad, Bianki Klokoč iz UP Dugo Selo, Vedranu Madžarcu iz UO Svetog Ivana Zeline i Viktoriji Đurašin iz UO Velika Gorica. Posebnim priznanjem za uspješnu suradnju i unapređenje obrtničkih asocijacija nagrađen je Vjeran Štublin iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku Zagrebačke županije, a posebnim priznanjem za doprinos komorskom sustavu Nada Šiber, tajnica UO Zaprešić.