Održan koncert „Korak po korak“ za Leu Mirt

Veliko srce i želju za pomoći pokazali su stanovnici Ivanić-Grada, Graberja Ivanićkog i svi njihovi gosti koji su se odazvali humanitarnoj akciji i koncertu kako bi pomogli malenoj Lei Mirt oboljeloj od cerebralne paralize.

Devetogodišnja Lea Mirt boluje od cerebralne paralize zbog koje je do prošle godine bila potpuno vezana za invalidska kolica. Znatan napredak postao je vidljiv nakon 15 tjedana fizikalne terapije, a za daljnji oporavak i novi ciklus fizikalnih terapija Leinim roditeljima potreban je iznos od minimalno 120 tisuća kuna.

Humanitarni koncert „Korak po korak“ organizirala je Osnovna škola Josipa Badalića iz Graberja Ivanićkog čija je Lea učenica 3. razreda. Inače, Lea je uključena u županijski projekt „Prsten potpore“ koji učenicima s poteškoćama u razvoju omogućuje pomoćnike u nastavi.

U ime Zagrebačke županije, koja se također uključila u ovu humanitarnu akciju, koncert je popratio i zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je tom prigodom Lei i njezinim roditeljima uručio ček u iznosu od 70 tisuća kuna.

Visok iznos terapije potaknuo je kolektiv Leine škole i njene najbliže na ovu humanitarnu akciju kojoj se odazvao i Lein najdraži pjevač Petar Grašo koji je zajedno s malom Leom na pozornici Sportske dvorane Žeravinec otpjevao svoj hit „Moje zlato“.

Zahvaljujući brojnim donacijama, Lea Mirt danas započinje novi ciklus fizikalnih terapija. Sretno Lea!


Svi koji žele pomoći Lei, donacije mogu uplatiti na broj računa:
IBAN: HR58 23400091510916775 (za inozemne uplate: SWIFT CODE: PBZGHR2X).
Račun je otvoren u Privrednoj banci Zagreb.