Ženskim okom „Uokvirene duše“

U Centru za mlade Bunker u Samoboru otvorena je izložba 30 portretnih fotografija članica fotokluba KLIK pod nazivom „Uokvirene duše“, a izložbu je otvorio zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Na izložbi je svoje fotografije predstavilo 17 autorica, među kojima je 1. mjesto osvojila Valentina Vukadinović, 2. mjesto Tea Dalić, dok je 3. mjesto osvojila Željka Šabarić.

Zadatak je bio odabrati zanimljivu osobu, odgovarajući ambijent i kadar te pronaći „ono nešto“ što će dotaknuti promatrača. Tako se među izloženim fotografijama nalaze portreti djece, studijski portreti te nekoliko portreta u prirodnom okruženju.

Izložene fotografije nastale su u okviru projekta „I ja volim fotografirati“ koji je bio namijenjen ženama i mladima s ciljem razvijanja fotografskih vještina, upoznavanja fotografskih tehnika te promoviranja fotografije kao umjetnosti.

Nagrade i pohvalnice najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika grada Svete Nedelje Davor Nađi i zamjenik župana Hrvoje Frankić koji osim nagrađenih pohvalio i rad fotokluba koji brojnim aktivnostima promovira fotografiju i izložbama oduševljava posjetitelje.

Inače, izložba je otvorena do 23. siječnja 2018. godine.