Projekt „Prsten potpore“ - primjer dobre prakse

Projekt „Prsten potpore“, kao primjer dobre prakse uključivanja djece s posebnim potrebama u redoviti sustav obrazovanja, predstavljen je predstavnicima Sarajevskog i Tuzlanskog kantona koji borave u studijskom posjetu RH.

Zagrebačka županija ovaj projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, provodi od školske 2015./2016. godine. Ove je godine potpisan ugovor o njegovu četverogodišnjem sufinanciranju. U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi.

„Odgovorit ćemo na sve potrebe koje će se javiti tijekom četverogodišnje provedbe projekta. Uključivat ćemo u njega i nove pomoćnike kako bi svi učenici imali jednake mogućnosti u obrazovanju“, rekla je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta. Njegovo predstavljanje organizirano je za predstavnike javnih ustanova, škola, organizacija civilnoga društva i ministarstava iz dva bosansko-hercegovačka kantona u kojima je u tijeku izrada strategije inkluzivnog obrazovanja.

Gostima iz BiH uvodno se obratio zamjenik župana Hrvoje Frankić, a kako organizacije civilnoga društva provode inkluziju, upoznali su se za posjeta Udruzi „Srce“ u Svetom Ivanu Zelini.