Županiju posjetilo izaslanstvo Kosovskog instituta za javnu upravu

U sklopu trodnevna posjeta Hrvatskoj, u studijskom posjetu Županiji boravili su predstavnici Kosovskog instituta za javnu upravu. Primila ih je zamjenica župana Nadica Žužak.

„Njihova je želja bila upoznati Zagrebačku županiji kao javnu upravu, kao servis građana. Vjerujem da smo to na kvalitetan način i prezentirali. Kosovo je u postupku reorganizacije i reforme svoje javne uprave, pa vjerujem da će im podaci i savjeti koje smo im pružili biti od pomoći“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da će Zagrebačka županija, bude li interesa, prijateljima s Kosova pomoći savjetima i oko njihova ulaska u europske integracije.

Posjet predstavnika Kosovskog instituta za javnu upravu organiziran je u sklopu projekta „Reforma javne uprave i pravosuđa“, kojega provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju - GIZ. Domaćin izaslanstvu je Državna škola za javnu upravu, a na prijedlog ravnatelja ove škole, Rudolfa Vujevića, kao primjer dobre prakse odabrana je upravo Zagrebačka županija.

„Mlada smo zemlja i u ranoj smo fazi razvoja javne uprave. Od Hrvatske, koja je prošla faze koje mi sada prolazimo, možemo mnogo naučiti“, izjavila je Refike Sülcevsi, ravnateljica Instituta.

Gostima iz Kosova, uz ostalo, predstavljeni su i najznačajniji projekti koje Županija realizira na dobrobit građana.

„Imamo stabilan proračun, što je dobra podloga za kvalitetan razvoj“, rečeno je.