Održana radionica za projekte zapošljavanja marginaliziranih skupina

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je radionica „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave te udruga civilnog sektora.

Cilj radionice bio je upoznati ih s mogućnošću financiranja njihovih projekata i programa vezanih uz ovu specifičnu populaciju, a svi oni za to na raspolaganju imaju oko 100 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

U ime Zagrebačke županije radionici je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. „Preko 55 posto nezaposlenih osoba na području naše županije čine žene, osobe sa srednjom stručnom spremom, osobe starije od 50 godina, ali i oko 30 posto mladih. To su sve skupine koje se teže zapošljavaju i zahvaljujući ovim sredstvima nadamo se da će se realizirati projekti koji će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada“, istaknula je Žužak.

Europskim novcem financirat će se projekti i programi koji će pospješiti zapošljavanje te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.