Obilježavanje 18. studenog – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Delegacija Zagrebačke županije, na čelu sa zamjenikom župana Hrvojem Frankićem sudjeluje u obilježavanju „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“ u Vukovaru.

Članovi delegacije prisustvovat će programu „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te će sudjelovati u koloni sjećanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Također, izaslanstvo će sudjelovati u polaganju vijenaca i ruža ispred Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te prisustvovati svečanoj Svetoj misi za sve žrtve u Domovinskom ratu koju će mons. Antun Škvorčević, požeški biskup.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara zaposlenici Zagrebačke županije jučer su u poslijepodnevnim satima zapalili lampione u Ulici grada Vukovara, gdje je inače smješteno sjedište Zagrebačke županije. 

Na taj način prisjetili su se herojske obrane grada Vukovara i žrtve koju je podnio u stvaranju samostalne Republike Hrvatske.