Konstituiran Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je svoju prvu sjednicu u novom sastavu. Za predsjednika Odbora imenovan je zamjenik župana Hrvoje Frankić, dok su članovi Ksenija Čuljak, Adolf Paar, Tihomir Trešćec, Rozalija Bartolić, Stjepan Gudec, Ivan Janković, Nikola Tominac, Ante Pokrajčić, Ivan Batušić, Rudolf Jedvaj, Goran Leš, Zdravko Lojna, Vinko Kovačić i Željko Cesarec.

Na konstituirajućoj sjednici su članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije, kao stalnog radnog tijela župana Zagrebačke županije, raspravljali o prijedlogu proračuna za 2018. godinu, u segmentu koji se izravno tiče braniteljske populacije, o planu aktivnosti Zagrebačke županije vezano za branitelje, a raspravljalo se i o aktualnim političkim temama koji se izravno tiču braniteljske zajednice.

Također, raspravljalo se i o nadolazećoj komemoraciji u spomen na poginule hrvatske branitelje na lokaciji „Trokut-Novska“, kojom se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima na zapadnoslavonskome ratištu u jesen i zimu 1991. godine.