Nedjeljni turopoljski ručak

Turopoljska tradicionalna jela, mediteransku kuhinju, kotlovinu, šarana na rašljama, čobanac, domaće vino, slastice, sve to ponudio je 16. Gastro Turopolja, i ove godine pod organizacijskom kuhačom Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velike Gorice.

Središnje događanje, „Nedjeljni turopoljski ručak“ okupio je, uz brojne posjetitelje, preko 40 sudionika s ponudom hrane (ugostitelja, udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava) i više od pedesetak ostalih izlagača - s proizvodima OPG-a i suvenirima.

Gastro tradicionalno okuplja velikogoričke ugostitelje koji predstavljaju svoju ponudu, no kako je gostiju sve više, a restorani ne mogu pripremiti toliku hranu, u manifestaciju se uključuje sve više udruga, pa se i ponuda jela širi. Ove godine imamo zastupljenost kuhinje iz više hrvatskih regija, što je i ljepota manifestacije. Uvažavamo i njegujemo tradiciju Turopolja, ali prihvaćamo sve novo i dobro, čime i obogaćujemo Gastro“, ispričala je Milada Mesarić, direktorica TZ Velike Gorice.

Županija je, uz Grad Veliku Goricu i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, bila pokrovitelj događanja, a u njezino ime na „Nedjeljnom turopoljskom ručku“ bila je zamjenica župana Nadica Žužak.

„Prekrasna manifestacija, kojoj Županija daje podršku, a koja Veliku Goricu, a onda i samu županiju, brendira kao gastro-turističku destinaciju. Njezina je vrijednost što za mlada pokoljenja čuva i stara turopoljska jela“, komentirala je zamjenica župana.