Predstavljen program manifestacije „Dani Jelačića“

U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljen je program manifestacije „Dani Jelačića“ koja će se održavati od petka, 29. rujna do 21. listopada u Zaprešiću te je svečano otvorena izložba „19 priča iz Zaprešića“ Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić.

U ime grada Zaprešića, izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Damir Benčević. „Uistinu izuzetan trud i rad naših umjetnika, okupljenih u Udrugu likovnih stvaralaca grada Zaprešića. Izdali su i mapu pod nazivom '19 priča iz Zaprešića', ponajviše su to radovi o našim Novim dvorima koji su sada u rekonstrukciji“, rekao je zamjenik te je pozvao sve okupljene da u što većem broju posjete manifestaciju u sklopu koje se će se proslaviti i 22. godine grada Zaprešića.

Branka Barilović, direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića predstavila je raznovrstan program manifestacije „Dani Jelačića“. Naglasila je kako će program i ove godine započeti nizom sportskih događanja. Turniri u tenisu, 14. romobilijada, natjecanje u igranju šaha, golf u Novim dvorima, turniri u karateu, natjecanje zmajeva na motorni pogon samo su neka od sportskih događanja. Posjetitelji će moći uživati i u brojnim kulturnim i zabavnim događanjima poput izložbi, filmova, kreativnih radionica te koncerata.

Također, 13. listopada održat će se i 19. Međunarodni sajam gospodarstva u sklopu kojeg će se po prvi puta održati i 15. ocjenjivanje meda Zagrebačke županije.

Pokrovitelji ovogodišnjih „Dana Jelačića“ su Zagrebačka županija, Grad Zaprešić, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma te Hrvatska gospodarska komora.

Program manifestacije „Dani Jelačića“ možete pogledati ovdje.