Besplatni preventivni programi Ljekarni Zagrebačke županije

Kroz projekt „Mi smo uz vas“, Ljekarne Zagrebačke županije obilježit će do kraja godine (savjetovanjem o prevenciji i prepoznavanju simptoma, podjelom promotivnih materijala, preventivnim mjerenjima...) Svjetski dan srca (29. rujna), Dan ružičaste vrpce (5. listopada), Svjetski dan borbe protiv artritisa (12. listopada), Svjetski dan osteoporoze (20. listopada), Svjetski dan moždanog udara (29. listopada), Svjetski dan borbe protiv dijabetesa (14. studenoga) i Svjetski dan kronične opstruktivne bolesti pluća (15. studenoga). Realizacija projekta počela je obilježavanjem Svjetskog dana Alzheimerove bolesti (21. rujna).

„Uz našu redovitu djelatnost, želimo pružiti i uslugu edukacije i ponuditi građanima ispunjavanje različitih testova, čiji rezultati mogu ukazivati na određene zdravstvene probleme, a sve u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti ili pružanja pomoći“, na predstavljanju projekta, upriličenom u prostorijama ljekarne u Donjoj Zelini, rekla je Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije, dodajući da je krajnji cilj stvoriti čvrstu vezu između farmaceuta, liječnika opće medicine, specijalista i udruga kako bi se građanima pružio zdravstveni 'nadstandard'.

U tjednu u kojemu se obilježava određeni datum, u svim poslovnicama Ljekarni, njih 17, bit će osigurani i promotivni popusti za pripravke koji mogu pomoći u prevenciji i smanjenju simptoma određenih bolesti ili stanja.

Predstavljanju projekta i obilježavanju Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, u ljekarni u Donjoj Zelini, prisustvovali su župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

„Preventivni i inovativni programi, koje osmisle, dokazuju da djelatnici Ljekarni dobro rade i na taj način, prije svega, brinu o zdravlju žitelja županije. Ne bave se samo distribucijom lijekova, nego i preventivnim aktivnostima žele poboljšati zdravlje ili na vrijeme upozoriti nekoga da se pripremi za određeno liječenje“, rekao je župan, dodavši da zadaća Županije i jest, kroz Ljekarne, Dom zdravlja, županijski Zavod za javno zdravstvo..., pomagati i skrbiti za zdravlje građana.