Dubravica proslavila Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, na blagdan svoje zaštitnice – sv. Ane, općina Dubravica proslavila je svoj dan. Prigoda da se progovori o učinjenom i iznesu planovi za naredno razdoblje. A jedan od planova, rekao je načelnik Marin Štritof, intenziviranje je ideje o revitalizaciji „kumrovečke pruge“ što bi za ovu općinu, naglasio je, bilo jedino kvalitetno i dugoročno rješenje javnoga prijevoza.

„Kvalitetnija prometna povezanost pridonijela bi i gospodarsko-turističkom razvoju te ostanku mladih na našem području. Smatram da je potrebno napraviti određene iskorake kako bismo zaustavili trend iseljavanja, dapače, želja nam je postati područje interesantno za doseljavanje stanovništva“, rekao je Štritof. Općina će maksimalne napore, nastavio je, uložiti i u osiguranje europskoga novca za gradnju poslovno-poduzetničkog centra u Dubravici, na mjestu stare škole.

„Nećemo odustati ma koliko put do cilja bio trnovit. Bit ćemo ustrajni, ako treba i uz izmjenu projekta, kako bismo osigurali njegovu prolaznost na EU fondovima“, rekao je Štritof. Govorio je i o upisu javnih puteva u katastar, odnosno zemljišne knjige, kako bi se oni legalizirali, a njihova modernizacija mogla prijaviti na nacionalne i županijske natječaje. Rekao je i da je na natječaj za dodjelu potpora kroz Program ruralnog razvoja RH prijavljena gradnja nerazvrstane ceste „Vinski put“, kojom bi se povezale vinske kleti. Govorio je o i programu modernizacije javne rasvjete „Newlight“, restauraciji župnoga dvora u Rozgi (za što je sredstva osiguralo Ministarstvo kulture), te o preasfaltiranju 1,5 kilometara županijskih i lokalnih cesta kao i sanaciji klizišta u Kraju Gornjem, što se financira sredstvima ŽUC-a.

U ime Županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

„Mala ste, ali iznimno značajna općina zbog svega onoga što radite kako bi stanovnici živjeli kvalitetnije i bolje. Naravno u tome ste imali, a i imat ćete 'suport' Županije. Unatrag sedam godina za realizaciju komunalnih projekata od Županije ste dobili 1,7 milijuna kuna“, rekla je zamjenica. Pozvala je općinskoga načelnika na nastavak suradnje, posebno u dijelu pripreme natječajne dokumentacije za projekte čija se realizacija, u znatnoj mjeri, može sufinancirati sredstvima iz EU fondova.