Počela gradnja Designer outleta Croatia

Polaganjem kamena temeljca počela je gradnja Designer outleta Croatia, najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj.

Smješten uz robnu kuću IKEA, gradit će se u dvije faze. U prvoj, koja će završiti u proljeće 2018., sagradit će se 15.000 četvornih metara prodajnoga prostora s 90 trgovina. Nakon druge faze kompleks će se prostirati na ukupno 25.000 četvornih metara i imat će 150 trgovina, najvećim dijelom modnih brendova. Investicija, koja će otvoriti 400 novih radnih mjesta, vrijedna je 88 milijuna eura, a zajedno je financiraju IKEA Centres i švicarski Mutschler Outlet Holding. Već sada je zakupljeno 50 posto budućega prodajnog prostora.

Kamen temeljac za budući kompleks trgovina položili su Branko Mihajlov – direktor tvrtke Designer outlet Croatia, Sylvie Mutschler – direktorica Mutschler Outlet Holdinga, Stefan Vanoverbeke – direktor IKEA-e za jugoistočnu Europu, Thomas Reichenauer – direktor tvrtke Retail Outlet Shopping koja će upravljati kompleksom i biti zadužena za zakup prostora, načelnik Rugvice i saborski zastupnik Mato Čičak te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Svaka investicija pokretač je razvoja gospodarstva, a investicije na području općine Rugvica u zadnje su vrijeme česte. To je dokaz da petnaestogodišnje ulaganje Županije u poduzetničke zone sada 'ubire plodove'“, rekao je župan, dodavši da posebno raduje što iza svake investicije dolaze i nova zapošljavanja.

Arhitektura budućega outleta inspirirana je hrvatskim regijama, a njegova posebnost bit će tržnica s proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

„Po broju OPG-ova prva smo županija u RH, a imamo i svoje brendirane proizvode. Siguran sam da će buduća tržnica biti značajan vjetar u leđa poljoprivrednim proizvođačima“, rekao je župan.

Designer outlet Croatia bit će jedan od prvih maloprodajnih objekata u Hrvatskoj s međunarodnim certifikatom za zelenu gradnju BREEAM. Projekt uključuje brojne elemente održivosti, kao što su geotermalna energija, LED rasvjeta, solarni paneli, prikupljanje kišnice i njeno ponovno korištenje za navodnjavanje i ispiranje površina te punionica za električna vozila.

Outlet će imat će i prateće sadržaje, poput restorana brze prehrane, dječjeg igrališta i benzinske postaje, a u konačnici (nakon druge faze gradnje) i hipermarketa.